Kvik - April

ZEB neemt PointCarré over en blijft focussen op franchise

ZEB, dat 25 jaar geleden is opgericht door Luc Van Mol heeft vooral verkooppunten in Vlaanderen, maar is met 9 vestigingen in Wallonië ook aan een stevige opmars bezig in het franstalige landsgedeelte. De eerste winkel van PointCarré werd 22 jaar geleden geopend in Bertrix in deprovincie Luxemburg. Sindsdien heeft stichter Xavier Goebels het uitgebouwd tot een franchiseconcept met 28 winkels, voornamelijk in Wallonië.

‘Na de overname blijft elk enseigne zijn eigenheid behouden en strikt genomen blijven we concurrenten van elkaar', dixit Xavier Goebels, ‘Maar tegelijk zijn er heel wat synergieën op vlak van logistiek, aankoopkracht, informatica en operationele werking. Qua bedrijfswaarden en toekomstvisie zitten we op dezelfde golflengte en persoonlijk kennen we elkaar al jaren.' - persbericht 28 maart 2017 - Xavier Goebels blijft aan als CEO van PointCarré en wordt tevens aandeelhouder en bestuurder in de groep rond ZEBPointCarré. Beide ketens zien in dit partnership een opportuniteit om verder te groeien. ZEB heeft al een aantal jaren ervaring in het omni-channel verhaal en ook op gebied van gepersonaliseerde klantencommunicatie, marketing en collabs met Belgische designers heeft de retailer een stevige expertise opgebouwd. Het delen van deze knowhow zal de rentabiliteit van PointCarré en de franchisepartners ten goede komen.

Franchiseconcept verder uitbouwen 

De overname van PointCarré geeft eveneens heel wat mogelijkheden om ook in Vlaanderen het franchiseconcept verder uit te bouwen en zowel nieuwe als bestaande retailers de kans te geven om toe te treden en futureproof te worden', aldus Luc Van Mol, CEO van ZEB. ‘Het biedt zelfstandige retailers een kader om zelf te ondernemen en toch gebruik te maken van de knowhow, marges en marketing van een sterk merk zoals PointCarré. Het bundelen van de krachten is volgens mij een absolute noodzaak en de enige manier om de toekomst veilig te stellen in de modewereld van vandaag, die hyperconcurrentieel is met tal van mondiale spelers waar we als lokale keten tegen op moeten boksen.'


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis