Zara opent grootste winkel ter wereld in Madrid

De Spaanse modeketen Zara opent vandaag in Madrid haar grootste winkel ter wereld. De nieuwe locatie van liefst 6000 m2, verdeeld over vier verdiepingen, start in de financiële wijk aan de Paseo de la Castellana.

New York overtroefd

Zara overtreft met de opening in de Spaanse hoofdstad de vestiging aan Fifth Avenue in New York die momenteel wereldwijd de grootste is. De nieuwe winkel in hartje Madrid brengt een assortiment mode voor vrouwen, mannen en kinderen, aangevuld met accessoires. De nieuweling, vlakbij warenhuis El Corte Inglés, is ingericht met technologieën als mobiel betalen en interactieve paskamers. De formule begon in 2015 met de uitrol van deze innovaties.

Als belangrijkste merk onderdeel van het Spaanse modeconcern Inditex (waar ook Pull & Bear en Bershka toe behoren) telt Zara nog zestien andere winkels in de Spaanse hoofdstad en rond 1780 vestigingen in heel Spanje. De keten opent op korte termijn bij de Place de l'Opera in Parijs nog een winkel van 4000m² en later dit jaar staat de opening van grote vestigingen in onder meer Japan, Qatar en India op de agenda. 

Moederbedrijf Inditex blijft inzetten op groei: het concern zag afgelopen jaar de nettowinst en omzet fors stijgen en omvat nu met alle merken in totaal rond 7300 winkels in 93 landen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis