Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Winkels McGregor en Gaastra staan te koop

Tewerkstelling speelt mee
Twee van de winkels zijn gesloten, de andere verkooppunten zijn nog open en werken voorlopig voort. Bij de beoordeling van de biedingen zal dan ook rekening worden gehouden met de garanties die worden geboden op het vlak van tewerkstelling.

De winkels kunnen apart worden gekocht. Wie interesse heeft in een verkooppunt, moet een waarborg van 500 euro betalen. Hij krijgt daardoor toegang tot de datakamer met gegevens over de verkooppunten.

Goedkeuring rechtbank
De overnames moeten worden goedgekeurd door de rechtbank van koophandel. Sinds 20 maart staan de activiteiten van de betrokken vennootschappen NV Gaastra Retail Belgium, NV McGregor Retail Belgium en McGregor Finance Belgium BVBA immers onder bescherming van die rechtbank, die het bedrijf moet toelaten om te reorganiseren.

De reorganisatie bij McGregor en Gaastra slaat alleen op het netwerk van de fysieke winkels van beide merken. De winkels die worden uitgebaat door zelfstandige handelaars vallen er niet onder, evenmin als de groothandelsactiviteiten via multimerkenwinkels en Galeria Inno.

McGregor en Gaastra waren in de problemen gekomen door de opmars van de e-commerce. In Nederland werden de ketens vorig jaar failliet verklaard, waarna ze een doorstart maakten onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis