Registreren

Weight Watchers: een concurrent voor Naturhouse?

De komst van Weight Watchers naar Brussel mag misschien geen verrassing zijn wanneer men weet dat het bedrijf, sinds 2001 genoteerd op de NY Stock Exchange, voor 55% in handen is van het investeringsfonds Invus, die de activa beheert van de Luxemburgse holding Artal van de Belgische families Ullens de Schooten en Wittouck, oud-eigenaars van de Suikerraffinaderij in Tienen, die in 1989 werden verkocht aan de Duitse groep Südzucker.

De winkel in Brussel wordt bemand door drie voltijdse receptionisten en 14 onafhankelijke coaches. Zij zullen zo'n 18 tot 25 bijeenkomsten per week houden. In de nabije toekomst zullen nog 20 tot 30 nieuwe coaches worden aangeworven.

Terwijl het Amerikaanse bedrijf niet zoals het Spaanse Naturhouse werkt, heeft deze laatste sinds zijn komst naar België twee jaar geleden, reeds 21 franchisewinkels op ons grondgebied.

Zal Weight Watchers zich in België ontwikkelen met franchisewinkels? Momenteel lijkt niets hierop te wijzen, aangezien zijn ontwikkelmodus die tot op heden de reden is geweest voor het succes in de Verenigde Staten, geen beroep deed op de franchise. Niettemin blijft het een feit dat Weight Watchers een stevige concurrent zal worden voor Naturhouse, Dukan, Physiomins en andere bestaande concepten in de vermageringssector.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis