Ubiway

Webshops Colruyt Group (Spar Retail) starten met mobiel betalen

De klant dowloadt de SEQR-app gratis via de App Store of Google Play en koppelt er eenmalig zijn Seamless-domiciliëring aan. Daarbij geeft hij SEQR toestemming om de verschuldigde bedragen via domiciliëring af te schrijven van zijn bankrekening, ongeacht de bank van de klant.

De betaalwijze levert de klant vooral snelheid en gebruiksgemak op. Om te betalen hoeft hij alleen een QR-code/NFC in te scannen aan de winkelkassa of op het scherm van zijn pc, laptop of tablet. Hij bevestigt het bedrag met een pincode en heeft geen kaart of kaartlezer meer nodig. SEQR staat garant voor de betaling aan de handelaar de dag na de transactie. Mooi meegenomen is dat de klant via de app ook een handig overzicht van zijn betalingen krijgt.

Colruyt Group testte de app grondig en besloot na positieve feedback om de mobiele betaalmethode aan te bieden op de webshops Collishop, Dreamland en Dreambaby. In de eerste helft van 2015 volgen de fysieke winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Spar Retail, Dreamland en Dreambaby.

Projectverantwoordelijke Michel Van Mello: “In een eerste fase benutten we de applicatie als mobiele betaalwijze maar het potentieel is veel groter. Zo kunnen bedrijven ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten of vouchers aan de app koppelen. Als dat massaal gebeurt, zou je op termijn kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak en zonder dikke portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten. We zijn ervan overtuigd dat er binnenkort een heel aantal banken en bedrijven gaan meedoen en daarom willen we vandaag al mee zijn.”

Colruyt Group koos voor de applicatie SEQR van de Zweedse firma Seamless. Michel Van Mello: “De app is niet alleen snel, bedrijfszeker en veilig. Hij kan ook eenvoudig geïntegreerd worden in ons kassasysteem, zonder investeringen in extra hardware. Bovendien waarderen we het dat Seamless beduidend lagere transactiekosten aanrekent dan andere aanbieders van betaaloplossingen. Belangrijk, want dat helpt Colruyt Group om zijn kosten te drukken en lage prijzen te handhaven.”

Bron : Colruyt GroupReageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis