Belisol - Banner Januari/April 2022

Wat verlangt een franchisegever van mij als franchisenemer? [checklist]

Hoe beter je weet waar een franchisegever naar op zoek is, hoe beter je weet of je in een goede positie verkeert. Dit zijn 5 veel voorkomende verwachtingen:

  1. Eigen vermogen

Natuurlijk hebben sommige franchisers de mogelijkheden om (een deel van) je vestiging te financieren. Ook helpt een vertrouwd merk je bij het krijgen van een lening bij de bank. Maar wanneer je voldoende eigen vermogen hebt, laat je niet alleen zien dat je een serieuze partner bent, het laat ook zien dat je bereid bent om te investeren.

  1. Geen groentje

Falen is niet erg als ondernemer. Sterker nog, veel franchisegevers werken liever samen met iemand die al een paar keer is ‘mislukt’, dan met iemand die voor het eerst een eigen bedrijf opricht. Zeker wanneer je kunt aantonen hoe je hebt geleerd van je fouten.

  1. Langetermijnvisie

Franchisegevers denken vaak na over de lange termijn. Waar staat ons bedrijf over 10, 20, 50 jaar? Bij potentiële franchisenemers waarderen ze het wanneer die ook al goed over de toekomst hebben nagedacht. Waar willen ze naartoe groeien? Een langetermijnpartner levert voor de franchisegever natuurlijk ook meer op dan iemand die een jaar of twee na zijn training alweer iets anders gaat doen.

  1. Passie

Wellicht doe je het voor het geld. Maar dat is dan niet iets wat je aan een franchisegever moet laten doorschemeren. Zij verwachten passie en interesse voor de sector en het product. Dat is in de regel een betere garantie op duurzaam succes dan iemand die gewoon wil verdienen.

  1. Niet té eigenwijs

Natuurlijk moet je als (toekomstige) ondernemer ook goed je eigen zaakjes kunnen regelen, maar je sluit je aan bij een franchise met een reden: Zij hebben al goed nagedacht over een bepaald product of een bepaalde dienst en bijbehorende strategie. Voor het succes van het bedrijf als geheel is het belangrijk dat je de aanwijzingen van de franchisegever daarom goed volgt. Zeker in het begin wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt.

 


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis