Download Gratis uw Franchise startersgids

Vlogt u al?

Het woord van 2016 is ‘treitervlogger’ geworden. Nou heeft dat natuurlijk een wat negatieve lading, het geeft wel aan dat het inzetten van video een breed bereik geeft. Wilt u ook meer mensen bereiken? Voeg dan video toe aan uw marketingmix.

De digitale wereld
Kijk de recente literatuur er maar op na. De klant anno nu is niet meer dezelfde als die van 10 jaar geleden. Men is beter geïnformeerd en heeft toegang tot alle informatie met één klik van de muis. Dat geeft een heel transparante markt. Goed voor de consument. Gebruikt u het al in uw voordeel? Waar consumenten vandaag zaken kopen is goed te beïnvloeden. De keuze is niet meer zo sterk voor een product maar voor een leverancier. Die moet de zogenaamde ‘gunfactor’ hebben. De klant moet u kennen en vertrouwen en daardoor gunt hij of zij u de opdracht.

Video inzetten
Om die gunfactor te verwerven wilt u dat de klant uw goed leert kennen. Video is een uitstekend hulpmiddel hierbij. Het geeft u een een-op-een verbinding met uw potentiële klant waarmee u uzelf en uw bedrijf kunt presenteren.

Relevant zijn
Net als voor alle publicaties moet u ook in uw video relevant zijn voor de interesse van de kijker. Tenminste, als u wilt dat iemand uw vlog van begin tot einde bekijkt. De attentiespanne van de gemiddelde internetter is kort. Heel kort. In de eerste paar tellen wilt u de interesse van uw kijker grijpen en vasthouden. Lukt dat dan is de kans groot dat u inderdaad die gunfactor pakt. En dat is natuurlijk goed voor de omzet.

Oefening baart kunst
In het begin zal het een beetje raar aanvoelen. Net als door een microfoon praten. Uzelf terugzien en -horen is even wennen. Bedenk wel dat u er voor de rest van de wereld gewoon als uzelf uitziet en klinkt. Het helpt ook om uzelf goed voor te bereiden. Wat ga u vertellen en in welke volgorde. Wat wilt u bereiken met uw vlog? Net als bij een tekst op uw website kun je prima een CTA in een video verwerken. Bij twijfel maakt u vooraf een script van uw vlog. Dat voorkomt dat u tijdens de opname gaat lopen hakkelen. Daar haken de kijkers bij af en dat is zonde.

Nu proberen
Hebben we uw interesse getriggered? Neem dan eerst eens een proefvlog op en laat dit zien aan mensen die u vertrouwt. Vraag feedback. Op die manier krijgt u een steeds beter resultaat.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis