Download Gratis uw Franchise startersgids

Verscheidene Franchise concepten genomineerd voor de Mercurius Prijs?

Traditiegetrouw lanceerde Comeos in het voorjaar een oproep naar alle handelaars om hun dossier in te dienen voor de Mercuriusprijs. 23 kandidaten gaven hieraan gehoor: grote ketens, maar evengoed kleine zelfstandige winkels. Sterke ondernemers, initiatieven met groeipotentieel en gewaagde innovaties.

Mysteryshopping

Een onafhankelijke jury van zeven retailexperts selecteerden en bezochten de voorbije maanden anoniem de 10 laureaten. Juryvoorzitter is Gino Van Ossel,  Professor aan de Vlerick Business School:  “De retailsector heeft nood aan creativiteit en ondernemerschap om zich aan te passen aan snel de veranderende wereld. De kandidaten voor de Mercuriusprijs zijn gelukkig het levend bewijs dat de handel in dit land heel innovatief is. Dat geldt zowel voor de grote als voor de kleinere bedrijven, zowel voor de Belgische als voor de internationale spelers, en voor de retailers en de horecabedrijven. Het was voor de jury dan ook geen gemakkelijke opdracht om uit de vele kandidaten slechts 10 genomineerden te selecteren. Ik durf gerust te spreken van een Grand Cru jaar.”

We zetten alle Franchise kandidaten nog eens op een rijtje – in willekeurige volgorde:

Delhaize

Een supermarkt die zijn eigen groenten op zijn dak laat groeien... Een kortere keten kan dus niet! Dit is het principe van "urban farm" of “dakmoestuin” dat Delhaize Boondael in oktober 2017 heeft gelanceerd.

Shop for geek

De allereerste speciaalketen voor merchandising-artikelen. Fans van Disney, Comics, Marvel, Star Wars, Netflixklassiekers en de bekendste film- en TV serie licenties kunnen hier hun hart ophalen.

Balls & Glory

Mono dish restaurant Balls & Glory maakt naar eigen zeggen “dé beste gehaktballen van de wereld”, & serveren & verkopen die in een eigentijdse, urban-huiselijke omgeving.

Hema

De nieuwe Hema wordt opgedeeld in “werelden”, waarin de klanten zich gemakkelijker een weg kunnen banen. In “The Next Generation Store” in Antwerpen vind je ook een vernieuwde restaurant en trendy beautycorner.

De andere genomineerde concepten zijn Elektro van Assche, Chez Claire, Aldi, De Smidse, Chambelland, Thuiszorgwinkel

Afspraak op 7 november in Tour&Taxis voor de bekendmaking door de jury en de prijsuitreiking.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis