Ixina feb21

Vernieuwde Spar Colruyt Group Oudenaarde opent de deuren

Tweede Spar-winkel
Voor Frank en Inge is Spar Oudenaarde hun tweede zaak. Ze baten al bijna 20 jaar de Spar in Kerkhove uit, zo'n 10 kilometer verderop. Die winkel namen ze over van Franks vader. Heel zijn familie heeft trouwens een verleden in de retail: “Naast mijn vader hadden ook mijn drie nonkels en mijn grootouders een buurtwinkel”, vertelt hij. “Ons ouderlijke huis was boven een andere winkel van mijn vader in Ronse, dus ik ben echt met deze stiel opgegroeid. De winkel in Ronse wordt nu gerund door mijn zus.” De nieuwe zaakvoerders hopen dat hun tweede winkel een even groot succes wordt. “We hechten veel belang aan een warm en persoonlijk contact met onze klanten. We mikken vooral op buurtbewoners uit de omliggende wijken, passanten en schoolgaande jeugd.”

Nadruk op vers en streekproducten
Doorheen de jaren hebben Frank en Inge veel vakmanschap opgebouwd. De versafdelingen springen daarbij in het oog. Frank: “Ik ben beenhouwer van opleiding en hou me ook bezig met groenten en fruit. Vers vlees versnijden en verpakken we zelf, klanten kunnen hun keuze maken in het nieuwe zelfbedieningsmeubel. Verder bereiden we artisanale traiteurgerechten zoals vol-au-vent, balletjes in tomatensaus, spaghettisaus ...” Inge focust op de assortimenten diepvries en verse producten zoals kaas en charcuterie. Ook de broodafdeling heeft ze onder haar hoede. Broodjes en koffiekoeken bakken ze voortaan zelf af. “De bedoeling is dat we dezelfde taken blijven doen voor beide winkels en tot een vlotte samenwerking komen”, zegt Frank. Ook streekproducten krijgen een prominente plaats, zoals de bieren Ename, Adriaen Brouwer en Liefmans. “Brouwerij Liefmans ligt slechts een paar honderd meter verderop. We zijn van plan om regelmatig degustaties te organiseren om de lokale producten in de kijker te zetten.”

Winkel helemaal opgefrist
Spar Oudenaarde sloot anderhalve week de deuren voor de nodige opfrissingswerken en de installatie van onder andere nieuwe koelmeubels. De indeling van de winkel bleef grotendeels dezelfde. De winkeloppervlakte bedraagt ongeveer 600 vierkante meter en er zijn een 25-tal parkeerplaatsen beschikbaar. Naast de ondernemers gaan er nog 6 vaste medewerkers en enkele jobstudenten aan de slag. Aan de gevel hangt het vernieuwde Spar-logo van Colruyt Group.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis