Download Gratis uw Franchise startersgids

Verkoopcijfers Foot Locker stellen zwaar teleur

Weinig innovaties
In het eerste kwartaal kon Foot Locker zijn verkoopcijfer nog met 0,7% optillen tot 2,0 miljard dollar (tegen de huidige wisselkoers zowat 1,7 miljard euro). In het tweede kwartaal kwam de omzet in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar echter 4,4% lager uit op 1,7 miljard dollar (1,4 miljard euro). Bij een vergelijkbaar aantal winkels bedroeg de terugval zelfs 6,0%.

Volgens topman Richard Johnson lieten de trekkers het afweten. Bovendien vielen er weinig innovatieve nieuwe producten te bespeuren.

En dat had ook zijn effect op het cijferrapport van het concern, dat zijn brutomarge zag dalen van 33,0% tot 29,6%. De administratieve kosten stegen daarentegen van 19,7% tot 19,9% van de omzet.

Op het onderste lijntje van de resultatenrekening zakte de nettowinst van 127 miljoen dollar (tegen de huidige wisselkoers zo'n 108 miljoen euro) naar 51 miljoen dollar (43 miljoen euro), al zat daar ook de invloed van een juridisch geschil over het pensioenplan in.

Markt blijft moeilijk
Voor de rest van het jaar gaat Foot Locker uit van een moeilijk blijvende markt met verkopen die op vergelijkbare basis 3% à 4% lager zullen uitkomen.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis