Beobank - Banner Januari/April

Veel interesse in Abercombie & Fitch voor overname, ondanks fors verlies

Groei bij Hollister
In het eerste kwartaal van 2017 strandde de omzet van Abercrombie & Fitch op 661 miljoen dollar (589 miljoen euro). Dat is een daling van 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het nettoverlies verdubbelde bijna van 38,6 miljoen dollar (34,4 miljoen euro) naar 61 miljoen dollar (54,4 miljoen euro). Op vergelijkbare basis viel de omzet met 3 procent terug.

Toch was het niet allemaal kommer en kwel. Zo steeg de vergelijkbare omzet bij de keten Hollister met 3 procent ten opzichte van een jaar eerder, waardoor het een stuk beter deed dan de verwachtingen van de analisten. Bij het merk Abercrombie was er dan weer sprake van een terugval van 10 procent, en dat was dan weer meer dan analisten hadden voorspeld.

“We worden aangemoedigd door de vooruitgang die we maken bij al onze merken, vooral in maart en april”, zegt CEO Fran Horowitz. “We zijn tevreden met de prestaties van ons grootste merk, Hollister, waarbij onze strategische veranderingen hun vruchten blijven afwerpen. De vergelijkbare omzet bij Abercrombie was binnen onze verwachtingen.”

Interesse van concurrentie
Ondertussen wakkert ook de interesse aan voor een mogelijke overname van Abercrombie & Fitch. Zo zouden concurrent American Eagle Outfitters en private-equity bedrijf Cerberus een gezamenlijk bod voorbereiden. Dat nieuws zorgde er alvast voor dat het aandeel van A&F donderdag met 4 procent de hoogte in ging.

Momenteel is het nog niet honderd procent zeker dat het modebedrijf wil overgaan tot een verkoop, maar volgens bronnen zou het wel al de investeringsbank Perella Weinberg Partners onder de arm hebben genomen om naar de interesse te peilen.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis