Registreren

Uitbreidingswerken retailpark Shop in Stock van start

Het retailpark Stock in Shock bestaat uit een zestiental retailzaken waaronder Tom & Co, Action, JBC, Blokker, Ici Paris XL, etc. Het retailpark wordt uitgebreid. De bedoeling is om tien extra zaken te openen tegen eind volgend jaar, wat het totaal op 28 handelszaken brengt.

De tweede fase van deze uitbreidingswerken zijn deze week gestart. Tegelijk worden ook de gevels van de bestaande doe-het-zelfzaak en de nabijgelegen AD Delhaize aangepakt om de hele retailzone op te smukken. Het totale project is een investering van zo'n 10 miljoen euro. Na de werken zal de totale retailoppervlakte ruim verdubbeld zijn van 7.600 m² tot zo'n 17.000 m².

De woordvoerder van de familiale holding Viafobel hoopt als huurders voor de tien nieuwe panden vooral op kleinhandelaars en ambachtslui uit de regio: een bloemenwinkel, een juwelier, een specialist van Italiaanse charcuterie, maar ook een kapper, een brasserie-restaurant en misschien zelfs een boekhandel.

Het retailpârk werd zo'n zeventig jaar geleden gesticht door twee West-Vlaamse broers uit Ingelmunster. Germain en Léon Viaene trokken aan het einde van de Tweede Wereldoorlog naar Wallonië om er hun boterham te verdienen. Eerst in de landbouw en later met hun eigen winkel, Stock Américain. Ze verkochten van alles, van bouwmaterialen tot zelfs caravans toe.

De kinderen en kleinkinderen van beide broers besloten in 2008 om de zaken wat grootser aan te pakken en het familiebedrijf uit te bouwen tot een heus buurtretailpark op het kruispunt van de verbindingswegen Namen-Charleroi en Philippeville-Gembloux. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis