VDBK - Februari/April

Uit de pers: een facelift voor de huisdierenafdeling van Delhaize?

Het Tom & Co-netwerk bestaat momenteel uit 140 winkels waarvan 133 franchise-ondernemingen in België. De poging om zich op de Franse markt te lanceren is voorlopig stopgezet. In 2009 realiseerde het bedrijf een winst van 3,4 miljoen euro en een omzet van 94 miljoen euro. Cijfers afkomstig uit verzendingen naar franchisenemers.

Wat is er nieuw bij de keten?

Een nieuwe, jonge directeur operations & development, Lionel Desclée, afkomstig van Delhaize; Tom & Beauty, een toilettage-afdeling van 25 m² die momenteel getest wordt in 6 winkels; de drogisterij en esthetische producten voor honden en katten, een afdeling voor vogelvoeding en een spelletjesafdeling voor kinderen.

Op gebied van management zijn er ook een aantal nieuwigheden, zoals een discovery pack dat de franchisenemers nieuwe producten moet voorstellen, sourcing in Azië voor non-food-produkten aan concurrentiële prijzen, en iPads die de taak van 8 commerciëlen moet vergemakkelijken die elk 20 franchisenemers moeten opvolgen.

Het merk lanceert ook de uniformisering van zijn winkels en laat haar franchisenemers hun winkels verbouwen (15 jaarlijkse remodellings in dit stadium).


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis