Heytens

Tweedehandsverkoop Troc.com door economische crisis in de lift

Dat de keten, die drie decennia geleden werd opgericht in Avignon en nu 200 winkels telt in zes landen, het zo goed doet, is een gevolg van de economische crisis. "Onze winkels lokken meer en meer personen die op zoek zijn naar kwaliteitsvolle, goedkope zaken. De economische crisis drukt wel op wat de klanten uitgeven en op het prijsniveau van wat verkocht wordt", aldus Boseret.

De helft van de winkels bevindt zich in Frankrijk. Daarnaast zijn er nog winkels in België (28), waarvan 8 in Vlaanderen, Duitsland (5), Spanje (5), Zwitserland (3) en Luxemburg (2). Troc.com verkoopt overigens ook hoe langer hoe meer online. De online-verkoop is in de Benelux momenteel goed voor 5 à 6 procent van de omzet. In oktober kwam de keten in handen van Saphir Capital Partners die expansieplannen koestert.

"In Helmont wordt in september een eerste winkel in Nederland geopend, tegen de zomer een in Lier. Het gaat telkens om franchisewinkels. Omdat het moeilijk is in Vlaanderen franchisenemers te vinden, plannen we op enkele locaties eigen winkels om aan te tonen dat deze formule werkt", aldus Boseret. De uitbater van de winkel in Herent stelde plannen te hebben voor een vestiging in Hasselt.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis