Filta Environmental - Juni/Juli/Augustus

Tryba steekt grens over naar België

Zaterdag 15 september openen in Hasselt en Schilde TRYBA-winkels. Daarmee vestigt de Franse speler in ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten zich nu effectief op de Belgische markt. Op termijn wil TRYBA hier een 30-tal winkels uitbouwen via franchising, goed voor ruim 100 commerciële vacatures. “De Belgen zijn veeleisende consumenten, sterk gericht op design. Met ons duurzaam assortiment in pvc en aluminium spelen we hier gericht op in.”

Met twee TRYBA-vestigingen in Limburg en Antwerpen maakt de Franse marktleider resoluut de overstap naar ons land. De ambitie is om de volgende jaren een 5-tal Belgische winkels per jaar te openen.

Olivier Simon, Export Manager TRYBA: “We zijn vertrouwd met de Belgische markt en plaatsten de afgelopen jaren al duizenden ramen, deuren en rolluiken in Vlaanderen en Wallonië. We kijken ernaar uit om nu een eigen netwerk van winkels uit te bouwen. De Belgische consumenten liggen ons wel: ze hebben oog voor design en gaan bewust op zoek naar een duurzame oplossing. Omdat we onze producten niet alleen zelf ontwerpen en produceren maar ook plaatsen, kunnen we duidelijke kwaliteitsgaranties bieden. Onze mascotte is niet voor niets een sterke sumoworstelaar (lacht).”

Het Belgische assortiment van TRYBA omvat ramen en deuren in pvc en aluminium, rolluiken en garagepoorten, naast een exclusief assortiment gelakte pvc-producten in standaardkleuren en 43 RAL-tinten. TRYBA heeft het productieproces volledig zelf in handen en biedt standaard een garantie van 20 jaar (de wettelijke garantie bedraagt 10 jaar).

In Frankrijk is TRYBA, met ruim 300 verkooppunten, al jaren marktleider in zijn sector. De groep investeert sterk in zijn Europese groeiverhaal, met verkooppunten in Italië, Duitsland,  Zwitserland en nu dus ook België. Wat de productie en verdeling van buitenschrijnwerk betreft, heeft TRYBA zich intussen in de top vijf genesteld. De productiesite van TRYBA in de Franse Elzas is zo’n 70.000 m² groot.

Over Tryba, van familiebedrijf tot industriële groep

In Frankrijk is TRYBA uitgegroeid tot marktleider en kwaliteitsreferentie in ramen, deuren en rolluiken. Het verhaal startte in 1980 in Gundershoffen, in het Franse departement Bas-Rhin. Schrijnwerker Johannes Tryba opende er een fabriek op 1.200 m², waar hij met 15 medewerkers een 20-tal ramen per dag maakte. Het bedrijf kende een snelle groei en vertakte zich over heel Frankrijk, met vandaag een netwerk van ruim 300 verkooppunten.

TRYBA is het belangrijkste merk van de Franse groep Atrya. Deze holding produceert dagelijks ongeveer 3.500 ramen, deuren en rolluiken in 22 productiesites in Europa. De groep stelt 1.800 mensen tewerk en draait een omzet van circa 400 miljoen euro.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis