Registreren

Troc.com opent deze week twee nieuwe winkels in België

Het Belgische netwerk van de Franse keten Troc.com, de Europese koploper in de sector, zal hiermee 30 verkooppunten tellen, waarvan 16 in Wallonië, 9 in Vlaanderen en 5 in Brussel. Het omzetcijfer bedroeg in 2012 een €27,5 miljoen, een stijging met 4% tegenover het jaar tevoren, bij vergelijkbare winkels. De keten heeft, met zijn netwerk van in totaal meer dan 200 verkooppunten, een omzetcijfer gegenereerd van €143 miljoen.

Voor België schat de keten dat zijn potentieel ligt op een veertigtal verkooppunten, en het wil in Vlaanderen met een tiental winkels uitbreide. Zoals Franchise.be verleden jaar al vermeld heeft, wordt momenteel een project voor een pilootwinkel in eigen beheer, in West-Vlaanderen geconcretiseerd, die binnenkort open gaat. Volgens de directeur van Troc.com België, Pierre Boseret, zou het rekruteren van franchisenemers in het noorden van het land een probleem zijn.

De winkel in het Nederlandse Helmond, die verleden jaar open ging, kende een trage start, omdat het Nederlandse publiek eerder geneigd is om tweedehandsartikelen te verkopen via het internet, en "men moet hem ertoe brengen via de winkel te werken", zo signaleert Pierre Boseret.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis