heytens

Troc.com: 1 op 10 Belgen gaf tweedehands kerstgeschenk

De populairste tweedehandsgeschenken die werden weggegeven zijn boeken, cd's en dvd's (42,4%). De top drie wordt vervolledigd door ‘kledij of mode-accessoires' (18,9%) en ‘Sport- en vrijetijdsartikelen' (12,4%). 7 op 10 ondervraagden gaven minder dan 80 euro uit aan tweedehandsgeschenken tijdens de eindejaarsperiode. De voornaamste drijfveer voor het wegschenken van tweedehandscadeaus is de goede prijs/kwaliteitsverhouding (65,9%) van de artikelen. 31,9% van de respondenten vindt de zoektocht naar tweedehandsspullen gewoon leuk. Voor 3 op 10 respondenten die tweedehandsgeschenken aankochten tijdens de afgelopen eindejaarsperiode, primeerde de originaliteit : een geschenk vinden waar een verhaal achter schuilt en dat nieuw niet meer verkrijgbaar is. Tenslotte speelde voor 27,3% het milieu - het feit dat er aan de spullen een tweede leven wordt gegeven - een belangrijke rol.

Een depotverkoopwinkel (37,6%) was het populairste kanaal om op zoek te gaan naar tweedehandsartikelen. 36,9% van de ondervraagden vond dan weer een tweedehands kerstgeschenk via één of andere veiling- of tweedehandssite. 15,3% verkoos rommelmarkten of antiekbeurzen om zijn of haar favoriete tweedehandsgeschenk op de kop te tikken.

Het onderzoek peilde eveneens naar de zogenaamde ‘foute cadeaus'. 1 op 6 Belgen (17,3%) vond in de afgelopen eindejaarsperiode één of meerdere foute geschenken terug onder de kerstboom. In Vlaanderen stelde dit probleem zich minder (13,5% tegenover 22,1% in Wallonië en 20,5% in Brussel). Toch is slechts 28,5% van deze groep respondenten van plan om munt te slaan uit hun ‘foute cadeaus'. De meest uitverkoren kanalen hiervoor zijn het internet (73%) en de brocante (24%) op de voet gevolgd door de depotverkoopwinkel (20%).


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis