VDBK - Januari website NL

Trends op Franchise Expo Paris

Franchise Expo Paris
“De 35.000 investeerders, start-ups en retailers die de Franchise Expo Paris jaarlijks bezoeken, zijn  in eerste instantie op zoek naar goede ideeën voor het starten van een bedrijf of het doen van een investering”, aldus beursmanager Sylvie Gaudy. “Dankzij de vele exposanten uit een breed scala sectoren en de internationale zichtbaarheid, positioneert de vakbeurs zich als wereldwijde showroom voor het franchise bedrijfsmodel.”

Verzorging, gezondheid en fitness
Met ongeveer 50 exposanten, een stijging van 33% vergeleken bij 2017, groeit deze sector snel en wordt op de vakbeurs vertegenwoordigd door belangrijke marktspelers uit de fitnessbranche. “Deze dynamische en innovatieve sector breidt zicht voortdurend uit met gespecialiseerde concepten”, aldus Sylvie Gaudy. Deze sector telt in Frankrijk 7.223 franchisenemers en € 2,03 miljard franchise omzet.

Foodretail en -distributie
Andere sectoren die worden vertegenwoordigd op de Franchise Expo Paris (16% van de exposanten) betreffen foodretail en -distributie, zoals wijnwinkels, chocolatiers en bakkersketens. Wijn blijft een belangrijk thema op de beurs, met de aanwezigheid van 7 wijnketens. Veel bakkersketens zijn aanwezig op de vakbeurs en ook chocolatiers zijn populaire sectoren. De Food sector telt in Frankrijk 14.980 franchisenemers en  € 19,10 miljard franchise omzet.

“Dit jaar verwelkomen we met name franchisenemers uit het stadscentrum, die een sleutelrol spelen in de retailstrategie” vertelt Sylvie Gaudy. “Op woensdag 28 maart wordt speciale aandacht besteed aan dit thema, voornamelijk in de conferentieruimte.”

Mode en accessoires
Met meer dan 40 merken vormt de sector mode en accessoires het 6e beurssegment (8%). De laatste lingerietrends en kindermode staan dit jaar volop in de belangstelling. Deze sector telt in Frankrijk 7.083 franchisenemers en € 4,10 miljard franchise omzet.

Horeca
Horeca vormt de meest dynamische én de grootste beurssector met bijna 20% van alle exposanten.  Losse producten zijn een opvallende trend dit jaar. Voor de pannenkoek zijn bijvoorbeeld 5 concepten. Eveneens in trek zijn Franse frietjes. World cuisine is ook populair, met name uit Azië en Mediterraanse concepten. Ook Latijns-Amerika is sterk vertegenwoordigd met taco merken.

“Italië wordt ruimschoots vertegenwoordigd in de horecasector”, stelt Sylvie Gaudy, “De Italiaanse kennis van koffie wordt gepromoot in de vorm van concepten voor koffiezaken, en daarnaast wordt de traditionele pasta en pizza gepromoot.”

In Frankrijk zijn 5.169 franchisenemers werkzaam in de fast food met €4,54 miljard franchise omzet, er zijn 1.425 franchisenemers werkzaam in restaurants met €1,59 miljard franchise omzet en tot slot 1.936 franchisenemers werkzaam bij hotelketens met € 2,60 miljard franchise omzet.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis