Registreren

Toekomst Uplace nu echt aan zijden draadje

Geen bouwvergunning
Dat ruimtelijk bestemmingsplan vult de bestemming in van de regio waar Uplace moet komen en is bijzonder belangrijk voor de bouwvergunning van het project. Als het bestemmingsplan wordt vernietigd, dan is er ook geen bouwvergunning meer en wordt de kans weer wat groter dat Uplace er nooit zal komen.

In zijn advies wijst de auditeur er op dat het mobiliteitsplan niet meer strookt met de huidige gang van zaken en dat een aantal aanpassingen van milieueffecten werden beoordeeld door de Vlaamse regering en niet door de bevoegde instantie. Dat meldt De Tijd. De Raad van State is niet verplicht om het advies van de auditeur te volgen, maar doet dat meestal wel.

Geen nieuw bestemmingsplan
Als het bestemmingsplan wordt vernietigd, wil dat niet zeggen dat Uplace er zeker niet komt: de Vlaamse regering kan dan een aangepaste versie goedkeuren, zoals het dat in 2016 al deed. De regering heeft echter al laten uitschijnen dat niet van plan te zijn. Als dat daadwerkelijk het geval is, dan is dat de definitieve doodsteek voor het project. De uiteindelijke uitspraak van de Raad van State volgt nog voor het einde van dit jaar.

Bij Uplace kunnen ze ondertussen niet anders dan lijdzaam toekijken. “We blijven enthousiast over ons project en bevestigen ons vertrouwen in de Vlaamse regering”, reageert Uplace-voorzitter Bart Verhaeghe. “Dit is een nieuwe, pijnlijke illustratie van de onmacht van de ondernemer. We moeten lijdzaam toezien hoe een regering vergunningen aflevert die door hun politieke tegenstanders voor rechtbanken worden aangevochten.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis