Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Tips voor de startende zakenvrouw

Als je als zakenvrouw net een bedrijf bent begonnen, zul je merken dat je tegen andere problemen aanloopt dan je gemiddelde mannelijke collega. Het blijkt vooral lastig om de traditionele rollen - die van vrouw en moeder - te combineren met de taken die bij het starten en runnen van een eigen onderneming komen kijken. In dit blog geven we vier tips om de juiste balans te vinden.

1 Vind jouw passie
Als ondernemer maak je vooral in het begin veel uren. Dit kun je alleen maar volhouden als het werk dat je doet ook echt je passie is. Iets wel leuk vinden om te doen, blijkt in veel gevallen niet genoeg te zijn om het vol te houden. Daarnaast kun je jouw product of dienst natuurlijk veel beter verkopen als je er oprechte passie voor hebt.

2 Houd werk en privé gescheiden
Zeker als startende ondernemer is de verleiding groot om altijd bereikbaar te zijn en veel uren te maken. En als moeder en vrouw is de verleiding groot om ook tijdens je werk aandacht te hebben voor privézaken. Probeer echt om werk en privé gescheiden te houden. Lees geen e-mails na werktijd en besteed tijdens werktijd alleen aandacht aan privézaken die een noodgeval zijn. Creëer een aparte werkruimte, dat kan zowel thuis als buitenshuis zijn, en sluit de deur naar de ruimte buiten werktijd.

3 Laat je niet afleiden
Laat je niet afleiden door inkomende e-mails; niet als je geconcentreerd aan het werk bent en niet als tijd doorbrengt met familie en vrienden. Lees je e-mails op een vast moment op de dag en gebruik de out-of-officereply. Hetzelfde geldt voor inkomende telefoontjes. Laat technologische snufjes je helpen om je op je werk en privé te kunnen concentreren.

4 Profiteer van de kennis van anderen
Het hangt een beetje af van het type bedrijf dat je begint, maar als zelfstandig ondernemer ben je meestal veel alleen aan het werk. Het kan lastig zijn om niemand te hebben om mee te praten over dingen waar je tegenaan loopt. Ga daarom op zoek naar een mentor of ga met andere vrouwelijke ondernemers in gesprek. Deel je ideeën, doelen en frustraties en pas de adviezen van anderen toe binnen je eigen onderneming.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis