Download Gratis uw Franchise startersgids

The Athlete’s Foot opent nieuwe winkels met Torfs en zoekt ook andere ondernemers

Op woensdag 5 december opende The Athlete’s Foot z’n derde Belgische winkel, in het Krugercenter in Eeklo. Het gaat om de tweede vestiging in een partnership met Schoenen Torfs. In maart volgend jaar openen nog eens drie nieuwe winkels.

Complementaire formules

De internationale sneakerketen opende in oktober 2017 z’n eerste Belgische verkooppunt, in Brugge. Afgelopen voorjaar kondigde de retailer dan een partnership aan met Schoenen Torfs, een samenwerking die voor het eerst vorm kreeg in het Waasland Shopping Center en nu dus een vervolg krijgt in Eeklo. Met Torfs als franchisenemer gaat de keten in maart volgend jaar nog eens drie nieuwe winkels openen: Wijnegem Shopping Center, Deinze en Hasselt. Op verschillende van die locaties zullen beide enseignes trouwens pal naast elkaar gevestigd zijn.

CEO Wouter Torfs geeft aan sterk te geloven in de samenwerking: “De strategische keuze voor The Athlete’s Foot is een keuze voor een formule die heel complementair is met onze eigen winkels. Het topaanbod sneakers en sportmode past ook volledig binnen onze bredere groeiambitie als bedrijf. Dat tegen einde maart 2019 vijf filialen van The Athlete’s Foot geëxploiteerd zullen worden vanuit ons bedrijf bewijst duidelijk onze overtuiging in dit concept.”

Groeiambities

De rechten voor The Athlete’s Foot in België zijn in handen van Euretco. De retailorganisatie werkt met franchisenemers voor de exploitatie van de winkels. Peter Linskens, General Manager Belux voor The Athlete’s Foot, onderstreept het belang van goede franchisepartners: “Vanaf het verwerven van de licentie hebben we aangegeven dat we steeds zoeken naar stabiele ondernemers als franchisepartner. Torfs is natuurlijk een retailbedrijf met een zeer goede structuur en organisatie. Met een dergelijke partner kan je sneller samen groeien zonder stappen over te slaan. Die samenwerking loopt zeer goed.”

Linskens bevestigt ook de groeiambities: “We hebben met Torfs goede afspraken, het gaat niet om een exclusief partnership. Andere ondernemers kunnen ook franchisenemer worden. Zowel met Torfs als met andere gegadigden kijken we naar gerichte mogelijkheden om nog meer winkels te openen.” Wereldwijd heeft The Athlete’s Foot meer dan 500 winkels. De ambitie is om tegen 2020 dat aantal te verdubbelen. Indien u interesse heeft om een « The Athlete’s Foot » winkel te openen, stuur dan uw interesse naar info@franchise.be


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis