Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

4 tendensen voor franchise rekrutering in Corona tijden

Franchise.be volgt de franchise rekrutering statistieken op dagelijkse voet, zowel voor onszelf maar zeker ook voor onze klanten. In deze uitdagende tijden van rekrutering willen we de franchisegever wereld blijven informeren. Hieronder een aantal tendensen voor zowel tijdens als na de corona crisis.

Lichte daling van het aantal kandidaturen

Tijdens de corona crisis is er een lichte daling vast te stellen bij Franchise.be van het aantal kandidaat franchisenemers. De mensen zijn momenteel meer op het heden gefocust dan op hun toekomst. Langs de andere kant is er wel veel interesse en bezoekers op de blogs van Franchise.be. We kunnen vaststellen dat er momenteel veel interesse wordt ingewonnen over franchising nu we meer tijd spenderen in onze eigen omgeving. Het is dan ook een kwestie van tijd vooraleer deze grote interesse in franchise zal omgezet worden tot franchise kandidaturen bij onze klanten.

Statistieken : Maart 2020 vs. Maart 2019

Aantal bezoekers : stijging van 8.65 %

Aantal franchise kandidaturen : daling van 14.51 %

Gemiddelde sessie duur : 4m22s (2020) vs. 3m37s (2019)

LEESTIP >>> Vermijd stand still voor (Franchise) ondernemers tijdens Corona crisis

Van hunting marketing naar farming marketing

Het is nooit wijs om in te boeten aan marketing initiatieven in tijden van crisis. Net in deze periode moeten we de band aanhalen met ons doelpubliek, maar, wel de “tone of voice” van onze marketing aanpassen, door in te zetten op “farming” communicatie. Deel waardevolle informatie met uw (kandidaat) franchisenemers, zonder werving doeleinden.

LEESTIP >>> Hoe blijven online communiceren tijdens deze Pandemie

Verdere digitalisatie van (franchise) rekrutering

De corona crisis zal ongetwijfeld een verdere digitalisering met zich meebrengen, niet enkel tijdens de corona tijden maar ook daarna. Kandidaat franchisenemers zullen nog meer vanuit hun thuisomgeving op zoek gaan naar hun geschikte franchise opportuniteiten. Hierdoor zal “matching” op basis van belangrijke criteria nog in waarde stijgen zodoende onmiddellijk met gekwalificeerde kandidaten in contact te komen.

Screeningprocessen via online communicatie tools

De voordelen van online communicatie & video conferencing wordt door de stimulans van telewerk verder ingeburgerd. Hierdoor zullen de verdere screening processen ook meer en meer vanop afstand gebeuren. Uiteraard blijft de persoonlijke connectie die enkel tijdens live gesprekken kan vastgesteld worden van belang, maar dit zal meer naar het einde toe bevestigd worden. Informeer gerust bij onze Franchise Expansion manager, Louis Himpe, over welke tools geschikt zijn.

Gratis online consult voor Franchise gevers

Verschillende franchisegevers zitten met tal van vragen en zoeken naar oplossingen voor deze onzekere periode. Franchise expert, Nick Boury, biedt kosteloos een online consult aan om hierover te brainstormen en met enkele positieve initiatieven aan de slag te kunnen gaan. Stuur een whatsapp naar 0475-608012 om uw online sessie in te plannen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis