Beobank - Banner Januari/April

Teambuilding op melkveebedrijf groeit uit tot franchise

Farmfun
Zaakvoerders Patrick Weltjens en Caroline Van Dijck bouwden FarmFun uit tot een succesvolle onderneming, die ze naast hun melkveebedrijf runnen. En ze merken dat er nog meer ruimte is voor boerderijplezier zodat ze in een franchisesysteem FarmFun Essen uit de startblokken helpen, op het melkveebedrijf van collega’s. Daar zullen firma`s uit Antwerpen en omgeving de teamgeest van hun medewerkers kunnen versterken door te koe-mmuniceren, koe-nnecteren en koe-coonen.

Mag het iets meer zijn voor een teambuilding? In dat geval springt FarmFun in Bocholt uit de band met een gevarieerd aanbod. Collega’s of vrienden kunnen er bumperballen op de boerderij, en tijdens de Farm Trophy of Farm Challenge met elkaar strijden om de meest ludieke denk- en doe-opdrachten te winnen. FarmFun is behalve een belevenisboerderij ook een actief melkveebedrijf met 250 koeien. Samen met een team enthousiaste medewerkers zetten Patrick en zijn echtgenote Caroline Van Dijck al het werk rond. In 2017 was de interesse voor FarmFun bijzonder groot en trokken er 6.000 mensen naar toe. “De meesten kwamen uit Limburg, maar er was ook een toename uit het Brusselse”, vertelt Patrick.

Bocholt ligt in het noorden van Limburg, wat sommige bedrijven vanwege de verre afstand doet afhaken. Daarom, en ook omdat de maximumcapaciteit bijna bereikt is, ontstond bij Patrick en Caroline het idee om het FarmFun-concept te kopiëren naar andere provincies. FarmFun Essen, op het melkveebedrijf van Gert Godrie en Gitte Martens, is de eerste franchise. “Er is meer ruimte voor ‘fun’ op het platteland dan enkel in Bocholt”, verklaart Patrick de opvallende keuze voor een franchisesysteem. In Essen wordt FarmFun volgens hetzelfde concept opgezet. Aanvragen voor een teambuilding op één van beide locaties kan via dezelfde website. Rond marketingkosten zijn afspraken gemaakt, en bij de opstart wordt er intensief begeleid.

Gitte Martens die samen met haar man de eerste franchisenemer is, vertelt hoe ze een tijdje geleden begon met het organiseren van meewerkmomenten voor kinderen en vervolgens ook kinderfeestjes. Een bericht op Facebook daarover bracht hen in contact met Patrick en Caroline. Enkele maanden later is FarmFun Essen een feit. Als het van Patrick Weltjens afhangt, komen er nog meer FarmFuns in België. “We zijn ambitieus! Het streefdoel is één FarmFun in elke Belgische provincie. Een handvol collega-landbouwers toonde reeds interesse. Eerst organiseren we ons een jaartje met twee vestigingen, daarna zien we verder.”

Hij benadrukt dat teambuildings organiseren totaal andere vaardigheden vergt dan een melkveebedrijf draaiende houden, daarom ook de steun aan franchisenemers. Voor onderlinge concurrentie is Patrick niet bang: “Door onze ligging in Bocholt zullen bedrijven uit het Brusselse in de toekomst misschien naar Essen gaan, maar beide locaties zullen elkaar ook versterken. Met meer mensen heb je meer ideeën, en groepen die het al een keer beleefden zullen de teambuilding graag overdoen op de andere locatie.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis