Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Sunday shopday is een succes

Sunday shopday is een initiatief van Comeos waarbij handelaars en lokale overheden de krachten bundelen om van één van de zes wettelijke zondagsopeningen een succes te maken. In 165 steden en gemeenten openden meer dan vierduizend handelaars de deuren om mensen de kans te geven ook op zondag de winkels te leren kennen. Er werden tal van evenementen georganiseerd – de nadruk lag op fun shoppen, niet op kortingen.

Slecht weer, goede resultaten

Niettegenstaande de intrede van het herfstweer, kan de Sunday shopday als een succes worden bestempeld. De verkoop kwam na de middag op gang, om 16.00 uur noteerden we een stijging met 81 % in vergelijking met een doorsnee weekend. Bij het sluiten van de winkels, om 18.00 uur, waren er 53 % meer elektronische betalingen.

Aangezien het de eerste Sunday shopday is, kunnen we natuurlijk niet vergelijken met andere zondagen. We namen daarom het vorige weekend én het eerste oktoberweekend van 2013 als ijkpunten. Waardoor we kunnen concluderen dat we, met een geschatte 1,4 miljoen kaartbetalingen (cijfers Wordline), op zondag een extra verkoop van 25 procent kregen.

De Sunday shopday van volgend jaar ligt al vast: op zondag 4 oktober 2015 geven we er weer allemaal samen een lap op.

Bron : Comeos


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis