Neem Gratis deel aan de virtuele "Home & Garden" Franchise beurs op 24 maart

Succesvol ondernemen? Zo doet u dat!

Ondernemen is één, maar succesvol ondernemen een tweede. Maar waaraan kenmerkt succesvol ondernemen zich? Kortgezegd is het een samenspel van meerdere factoren. Wilt u weten of u op de goede weg bent? Of even een snelle check-up? De volgende drie tips helpen u vooruit.

1. Back to basic

Een succesvolle ondernemer, is niet zomaar succesvol geworden. Integendeel. Een onderneming start met een idee, waarna deze wordt uitgewerkt. Maar wat gaat daaraan vooraf? Inderdaad, een fundament. Dus zorg voor een heldere basis en werk uit wat u wel wilt, maar ook niet wilt. En vooral: wat kunt u wel/niet? Oftewel, wees specifiek en richt uw volle aandacht daarop. En onthoud: in één ding uitblinken is beter, dan gemiddeld zijn in meerdere dingen. Dus bepaal wat jij gaat doen en werk het uit in een ondernemingsplan.

2. Keep on going

Eenmaal opgestart, is het een kwestie van doorgaan. Dus doorpakken in plaats van stilstaan. Oftewel: ontwikkel, innoveer en verbeter. And guess what? Ontwikkelen, innoveren en verbeteren is zowel van toepassing op het bedrijfspoces als uzelf. Loopt u vast? Schakel een externe partij welke u vooruit helpt.

3. Your majesty

U bent voor uzelf begonnen, omdat u verstand van zaken heeft? Prima! Maar ondernemen is vanuit de (potentiële) klant denken, in plaats vanuit uzelf. Waarom? Omdat een klant uw product moet kopen en daarmee koning. Dus loop eens uw website na en bekijken of de website voor uw klanten, of uzelf duidelijk is? Vergeet uw andere communicatie-uitingen niet!


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis