Kvik - April

Start solden in mineur

Vrijdagnamiddag, in de Antwerpse winkelstraten begint stilaan wat meer leven in de brouwerij te komen. “En dat werd tijd”, zuchten een aantal winkeliers, waaronder Lily van de kledingwinkel Formen in de Wilde Zee. “We verwachten dat het een topweekend zal worden. Gelukkig maar, want het is een heel moeilijke start van het jaar geweest.” Dat bevestigt ook Nico Volckeryck van de ondernemersorganisatie Unizo Antwerpen. “Het is een barslecht seizoen geweest voor de winkeliers. De terreurdreiging heeft economische gaten geslagen. Bovendien hebben we nog niets van de zomer gezien. De regen is met bakken uit de lucht gevallen.” Ook gisteren was het nog niet wat het moest zijn. Al hoeft dat niet per se met het weer te maken te hebben, want zelfs in het Wijnegem Shopping Center was het niet bijzonder druk.

Topstukken in de rekken

Volckeryck verwacht wel dat daar snel verandering in zal komen. “Er hangen heel wat zomerse topstukken in de rekken die door het slechte weer nog niet verkocht raakten. Als consument kan je dus vanaf dag één je slag slaan. Bovendien valt het op dat veel winkeliers meteen met stevige kortingen tot -50% komen aanzetten. Dat is zeer ongewoon.”

Volckeryck verwacht dan ook dat het eerste soldenweekend een topweekend zal worden. De ietwat betere weersverwachting, het autovrij maken van de Kammenstraat en het feit dat er dit weekend een koopzondag is gepland, doet veel winkeliers in elk geval hoge verwachtingen stellen.

De eerste shoppers maakten zich niet druk en gingen gewoon hun gangetje. “Wij staan elke eerste dag van de solden paraat”, vertelt moeder Isabelle, die met dochter Bethsabee aan het winkelen is. Anderen hielden zich minder bezig met de start van de koopjesperiode. “We wisten niet dat de solden al waren begonnen, maar het is wel mooi meegenomen”, zeggen de vriendinnen Axelle en Serafien, die op zoek zijn naar leuke zomerspullen. En als ze die thuis niet kunnen gebruiken, zijn ze voor op vakantie. Bron: Gazet van Antwerpen


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis