Heytens

Starbucks diversifieert en koopt de keten La Boulange voor 100 miljoen dollar

Het gaat om de tweede overname, na die in november 2011 van het bedrijf van kwalitatieve sappen Evolution Fresh, gekocht van Fireman Capital Partners, een investeringsfonds dat draait rond consumptieproducten, voor een bedrag van $30 miljoen (zie onze News van 14 november 2011).

La Boulange was in Californië opgericht door een Franse bakker, Pascal Rigo, en de keten baat momenteel 19 winkels uit; hij levert zijn fijne bakkerswaren en patisserie in hotels en restaurants in de regio van San Francisco. Het doel van Starbucks is tweeërlei: de recepten van de keten aanbieden in zijn cafés, en op termijn het netwerk van de keten uitbreiden tot 200 winkels.

Starbucks bevestigt hiermee zijn verlangen om te diversifiëren en een grotere keuze producten aan zijn klanten aan te bieden. Wellicht zal men deze producten nog niet morgen in Europa zien, maar wie weet zou een dergelijke operatie ook uitgevoerd kunnen worden met een bestaande Europese keten?

In België telt de keten momenteel 6 cafés, waarvan 3 op de luchthaven van Brussel en telkens één in het Centraal Station van Antwerpen, het Centraal Station van Brussel, en in het centrum van Gent.

Autogrill Belux, dat in partnerschap (als master franchise) met Starbucks de ontwikkeling beheert van de cafés in de stations, luchthavens, snelwegen en metro`s, kondigt aan dat er binnenkort twee nieuwe vestigingen openen in België. De eerste in Brussel-Noord, in de loop van het tweede semester 2012, en de tweede in het station van Gent St-Pieters in de loop van volgende zomer.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis