Joyn - 18/01/21-18/04/21

Spar werkt aan duurzame supermarkt in Oostenrijk

De supermarkt van de toekomst wordt gebouwd in het Taufkirchen an der Pram, ten noorden van Salzburg. Het doel van het project is om het prototype duurzaam en hulpbronnen-efficiënt te maken. Zo werken de studenten met duurzame bouwmaterialen en berekenen ze de energieprestaties van het gebouw. Spar stelt bouwgrond, planningen en expertise beschikbaar.

De 28 studenten zijn verdeeld in 4 teams, die zich focussen op de thema's verwarming, verlichting en koeling, ventilatie en elektrisch vervoer. Daarnaast werken ze aan verschillende technologieën. Zo houdt één van de teams zich bezig met de ontwikkeling van een bioreactor met algen, die elektriciteit en verwarming levert. Een ander team werkt dan weer aan een constructie van een winkelgevel met pallets.

Per jaar bouwt of renoveert Spar Oostenrijk zo'n 100 supermarkten. Door milieubewuste technologieën te gebruiken, zoals ledverlichting of warmteterugwinning, besparen de filialen 50% van het energieverbruik. Bij sommige winkels leveren zonne- en waterinstallaties tot 100% van de energiebehoefte.PB

Voor meer informatie over deze franchiseformule: http:// /company.php?lng=nl&annuaire_id=475


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis