Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Spar Retail op weg naar het Midden-Oosten

De eerste winkels zullen voor het einde van dit jaar open gaan in Abu Dhabi (8), in Qatar (2) en Libanon (1) waarbij het de bedoeling is om deze expansie binnen de 3 jaar verder te zetten in de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Saoedi-Arabië.

Het gaat om winkels en supermarkten van ongeveer 1.800 m² terwijl de andere buitenlandse grootwarenhuizen, die op deze markten aanwezig zijn, zich concentreren op hypermarkten van meer dan 10.000 m².

Voor dit nieuwe avontuur in het Midden-Oosten heeft Spar Retail zich geassocieerd met een plaatselijke verdeler, Abu Dhabi Cooperative Society, en het hoopt inkomsten te genereren in de orde van grootte van $1 miljard over een periode van 5 tot 10 jaar.

De Spar groep, met een 12.000 winkels in een dertigtal landen, verwacht voor 2012 een omzetcijfer van $43 miljard, een stijging met 4,5% tegenover het vorige jaar, en het voorziet tegen einde 2015 een omzetcijfer van ongeveer $50 miljard.

De groep mag dan al goed aanwezig zijn in België, met zijn 225 winkels en een netwerk dat steeds verder groeit, toch zijn de Europese vestingen met de meeste inkomsten die van de Oostenrijkse en Noorse markt, en op wereldniveau die van Australië, Zuid-Afrika en China.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis