Pitaya

Spar Booischot heropent de deuren na totaalrenovatie

Totale make-over
De laatste keer dat Spar Booischot grondig werd vernieuwd, dateert al van 1987. In 2009 werd de versafdeling wel lichtjes verbouwd. “Onze winkel onderging nu een totale make-over volgens de stijl van Spar Colruyt Group”, vertelt Nicky, die samen met haar vader Mario en zijn echtgenote Christel de zaak uitbaat. “Alles werd grondig aangepakt: de vloer, het plafond, de verlichting, de koelinstallaties, de koelmeubels …” Door de handige inrichting met hoge en lage rekken krijgen klanten een beter overzicht van de winkel. De versafdelingen creëren een marktgevoel. De kassazone telt voortaan drie in de plaats van twee kassa's, waardoor de wachttijden korter worden. Via de digitale schermen kunnen klanten zich laten inspireren met recepten, maaltijdideeën en productinformatie.

Ruimere openingsuren
Om de klanten nog beter van dienst te zijn, heeft Spar Imavo ruimere openingsuren ingevoerd. “Vanaf nu zijn we open vanaf halfnegen 's ochtends, een halfuurtje vroeger dan voordien”, vertelt Nicky. “En we houden een uur langer open: op weekdagen is dat tot 19 uur en op zaterdag tot 18 uur.” De winkeloppervlakte van Spar Imavo blijft gelijk op 650 m², maar de versafdeling krijgt meer ruimte. Ook de parking was al ruim en telt nog steeds 50 plaatsen. Er werden enkele nieuwe collega's aangetrokken, wat het totaal op een tiental werknemers brengt.

Vers vlees blijft speerpunt
Spar Imavo is in de streek al jarenlang bekend voor zijn beenhouwerij. Ook na de verbouwingen gaan ze op hetzelfde elan door. “Onze beenhouwer blijft eigenhandig vers vlees klaarmaken van de kwaliteit die onze klanten gewend zijn”, zegt Nicky. “Het enige verschil is dat we overschakelen van een bedieningstoog naar voorverpakking, wat we zelf ter plekke doen. Onze klanten verliezen zo geen tijd meer met aanschuiven. We vinden het wel belangrijk dat onze medewerkers aanspreekbaar blijven voor de klanten. Daarom werken ze niet in een afgesloten atelier, maar in de winkel zelf.” In de keuken van de vergrote traiteurafdeling maken ze voortaan nog meer bereidingen van het huis klaar. Ook de afdeling groenten en fruit en de bakkerij werden uitgebreid. In de bakkerij vinden klanten vanaf nu een ruim assortiment patisserie.

Meer dan 50 jaar ervaring
De winkel in het dorpscentrum van Booischot bestaat al meer dan 50 jaar. Ondertussen maakt de derde generatie zich klaar om de winkel te runnen. “In 1964 richtten mijn grootouders Jos en Ivonne Wuyts een kruidenierszaak op”, vertelt kleindochter Nicky. “Daarna namen mijn vader Mario en zijn echtgenote Christel het over, en ondertussen werk ik ook al 7 jaar mee in de zaak. De naam Imavo is een samenvoegsel van Ivonne en Mario. Imavo klonk beter in de oren dan Ivoma”, knipoogt ze. “Al van in het begin willen we vooral een persoonlijk contact opbouwen met de buurtbewoners en een gezellige buurtwinkel zijn met de nadruk op verse producten.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis