Registreren

Sleepy stopt netwerk van franchisezaken

Eind 2015 telde Sleepy 19 winkels in Vlaanderen waarvan er slechts twee in eigen beheer werden uitgebaat in Mechelen en in Leuven. De andere 17 verkooppunten waren in handen van zelfstandige franchisenemers. Topman Johan Baetens wil daar verandering in brengen. De stap naar een nieuw concept zou te groot zijn om dit met zelfstandige uitbaters te realiseren. Baetens wil met Sleepy immers volop inspelen op de veranderingen in de retailwereld en de doorbraak van het omnichannel-gegeven.

Bij dit nieuwe concept is het belangrijk om een symbiose te creëren tussen web- en winkelervaring, en dat kan volgens Baetens enkel via een meer centraal gestuurde organisatie. Zo moeten bijvoorbeeld alle producten die op het web worden aangeprezen ook aanwezig zijn in de winkels. Bovendien moet er voor de consument ook transparantie zijn inzake prijzen en leveringstermijnen op het net en in de winkels.

De veranderingen die nodig zijn, liggen moeilijk met een netwerk aan zelfstandige franchisenemers. Zij zouden namelijk te sterk moeten inleveren op hun autonomie.

Bij het nieuwe omnichannel-winkelconcept kan de consument zijn aankoop volledig op de website voorbereiden. Er wordt een brug gecreëerd tussen de winkel, de website en de webshop. Sleepy testte het concept reeds sinds september uit in Leuven. Vanaf februari zal de nieuwe aanpak ook gelden voor de winkel in Mechelen. En later zal hij ook worden doorgetrokken naar de bijkomende winkels die nog in eigen beheer worden geopend.PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis