Kvik - April

Sempione Retail biedt op Charles Vögele

Sempione Retail zou maximaal 56 miljoen Zwitserse frank (51 miljoen euro) willen neertellen voor een overname van Charles Vögele. Sempione Retail stelt wel dat het aan het eind van de biedingsperiode, die van 26 oktober tot 23 november loopt, minstens 70 procent van alle aandelen in handen heeft.

”We hebben de afgelopen jaren in de turnaround van Charles Vögele aanzienlijke vooruitgang geboekt. Toch is de Raad van Bestuur ten aanzien van de huidige marktontwikkelingen en de bijbehorende veranderingen in de textielmarkt van mening dat een overname door Sempione kan zorgen voor een versnelling van de winstgevendheid", aldus voorzitter Max Katz in een verklaring.

Als de overname er komt, dan wil Sempione zich gaan toespitsen op de Zwitserse, Oostenrijkse, Hongaars en Sloveense markt. Daarnaast wil het bovendien een nieuw kleding- en winkelconcept ontwikkelen.

Charles Vögele is momenteel met 760 winkels te vinden in zeven landen, maar de voorbije jaren heeft het flink wat verlies geleden. Eerder dit jaar werd ook al bekend dat het zich zou terugtrekken van de Belgische markt. Bron: www.retaildetail.be


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis