Registreer u nu bij Franchise.be en vind de Match die het beste bij u past!

Resultaten AH Bonuskaart trekken aan

Naast de gestegen conversie zag Albert Heijn de open-ratio met 27 procent en het click-to-open-ratio met 28 procent toenemen. Ook worden exclusieve deals, waarbij wordt ingespeeld op de specifieke belangstelling van klanten, steeds populairder. Zo ontvangen klanten die veel babyproducten kopen een kortingsactie voor luiers. In de toekomst wil de supermarktformule ook andere acties inzetten, zoals het aanbieden van een wijnproeverij voor klanten die vaak wijn kopen.

Waar het marktaandeel van Albert Heijn de laatste kwartalen onder druk staat, weet Albert Heijn met zijn online activatieprogramma wel positieve resultaten te houden en het klantenthousiasme te stimuleren. “We staan echt nog pas aan het begin van wat we willen en wat we kunnen”, aldus Justin Tsen Hsiang, manager targeted promotions loyalty van AH.
Het stijgende gebruik van de handscanner geeft Albert Heijn de mogelijkheid om zijn Bonuskaart-klanten in de toekomst ook op de winkelvloer te wijzen op specifieke aanbiedingen. De Amerikaanse Ahold-formule Stop & Shop maakt al jaren gebruik van deze op maat gesneden communicatie. Hoewel het kopieren van externe activatieprogramma's niet een kwestie van de knop om is, behoort het wel tot een van de mogelijkheden, zo laat Tsen Hsiang weten.

Bron: Shopper Marketing Update


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis