Volg hier uw Gratis Webinar naar Franchise ondernemer

Renovatie van de nieuwstraat start maandag

Geen werken tijdens solden
De renovatie van de Nieuwstraat is al een werk van lange adem geweest, want de voorbije jaren werden de werken steevast uitgesteld. Nu komt plots toch het nieuws naar buiten dat de werken van start gaan.

“Woensdagochtend hebben we een laatste keer samengezeten met iedereen om het definitieve plan uit de doeken te doen”, zegt schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène. ““Ik denk dat iedereen tevreden is dat de werken eindelijk beginnen. De straat verkeert in catastrofale staat. Je krijgt eerder het gevoel dat je in een corridor loopt waar je zo snel mogelijk uit wil. Wij willen van de winkelstraat een winkelwijk maken.”

Daarom worden er in de Nieuwstraat speciale klinkers gelegd en komt er een nieuw soort verlichting. Ook de aanpalende straten, de parallelle Adolphe Maxlaan en het plein tussen de Finisterraestraat en de Koolstraat worden volledig aangepakt.

Handelaars vrezen wel dat tijdens de werken hun winkels slecht bereikbaar zullen zijn, maar de stad doet er alles aan om hen daarin bij te staan. Zo komt er een speciale ombudsman en zullen de werken tijdens de solden stilliggen.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis