Download Gratis uw Franchise startersgids

Recordjaar voor de Franchise formule Cash Converters

Vorig jaar zag Cash Converters zijn omzet in België toenemen tot 64 miljoen euro (+4%). Voor dit jaar wordt een minstens even grote omzetstijging verwacht. De vernieuwingsoperatie van de 34 winkels werpt duidelijk zijn vruchten af; jaar na jaar ziet de tweedehandsketen meer bezoekers langskomen om gebruikte goederen te kopen en te verkopen. Tweedehands was nog nooit zo populair!

Cash Converters is en blijft de winkelketen bij uitstek om kwalitatieve tweedehandsproducten – behalve kleding en meubelen – te kopen en te verkopen. De formule is eenvoudig maar beproefd: de verkoper krijgt meteen cash geld voor zijn producten. De koper vindt er dan weer producten aan gemiddeld de helft van de nieuwprijs.

Deze formule kent jaar na jaar meer succes: zo behaalde Cash Converters vorig jaar een omzet van 64 miljoen euro. Dit is 4% meer in vergelijking met 2016 en zelfs een stijging van 13% in vergelijking met 2015. Ook komen er jaar na jaar 5% meer mensen over de vloer; in totaal waren dat er vorig jaar zo’n 1,4 miljoen.

Er zijn verschillende redenen die dit succes verklaren. Zo is er een toegenomen belangstelling voor tweedehands. Meer Belgen willen bewust een tweede of derde leven geven aan spullen die ze niet meer gebruiken. Anderzijds is er de trend dat steeds meer Belgen snel geld willen verdienen aan de producten die ze niet meer gebruiken.

Ook de grondige makeover van de winkels draagt bij tot het succes. De verkooppunten kregen de afgelopen jaren een volledig nieuwe look & feel waarbij, als belangrijkste innovatie, de 2 werelden – ‘kopen’ en ‘verkopen’ – werden samengebracht.

Kevin Kaeses, General Manager van Cash Converters België: “Op vraag van onze klanten hadden de winkels vroeger 2 aparte ingangen. Klanten vroegen toen de nodige discretie wanneer ze tweedehands kochten of verkochten. Vandaag vinden ze het net hip en slim om producten een tweede leven te geven; ze sparen er geld mee uit én werken aan een beter milieu.”

In het nieuwe winkelconcept kan men de producten ook vastnemen en uittesten, wat Cash Converters een extra voordeel geeft tegenover de online concurrentie. De bezoekers krijgen nu een nog betere winkelervaring en een betere visibiliteit van het winkelaanbod.

Focus op expansie

In 2017 werden er twee winkels aan het Belgische netwerk toegevoegd, namelijk in Hoboken en Sint-Amandsberg. Begin dit jaar werd een winkel geopend in Malmedy en ook Sambreville kreeg onlangs een Cash Converters. Vandaag telt de keten daarmee 34 winkels in België, waarvan 22 in Wallonië, 7 in Brussel en 5 in Vlaanderen. Ook voor de komende jaren ligt de focus op expansie. Zo wil de franchiseformule jaarlijks zo’n 2 tot 3 nieuwe winkels openen. Daarbij wordt vooral gekeken naar Vlaanderen maar ook in Brussel en Wallonië zijn er nog blinde vlekken op de Cash Converters-landkaart, waar gezocht wordt naar enthousiaste franchisenemers. Op termijn is er ruimte voor zeker 55 tot 60 winkels in België.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis