Yves Rocher - Q4 2021

Quick wint Comeos Mercuriusprijs met Qubic

Sinds deze zomer vormt dit concept het model voor alle toekomstige Quick-restaurants met een drive-in, waarbij de eerste Quick Qubic openging eind augustus 2012 in Flémalle.

De Quick Qubic is een moduleerbaar gebouw met twee verdiepingen, afgestemd op de huisstijlelementen van Quick (de rode en witte accenten van het Quick-logo, de Magic Planet voor kinderen en de merknaam).

Zowel bij de selectie van de bouw- en decoratiematerialen als bij de keuze voor de atypische gebouwstructuur met een minimale bodemafdruk werd in hoge mate rekening gehouden met ecologische en duurzaamheidsaspecten. Het gebouw is bijvoorbeeld zo opgevat dat in het grootste deel van de klantenzaal natuurlijk daglicht binnenstroomt en een direct visueel contact met de omgeving mogelijk is. Door zijn iconische en asymetrische vorm speelt dit gebouw in op herkenbaarheid en signaalfunctie, zonder daarbij evenwel de integratie in de omgeving uit het oog te verliezen.

Comeos, de federatie voor handel en diensten in België, gaat sinds 1988 met de Mercurius-prijs elk jaar op zoek naar die handelaar die in een bepaald domein uitblinkt. Dit jaar stond het meest geslaagde winkelgebouw centraal en Quick kaapte deze Mercurius-prijs weg met zijn innoverende Qubic-concept.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis