Belisol - Banner Januari/April 2022

Quick lanceert “cuberdon”-ijs

Toeval of niet: ook McDonald's lanceerde net zijn McFlurry cuberdon-ijs en versloeg Quick hiermee op snelheid. Industriële spionage of een gewiekste Cuperdon-verkoper?

Wat geschiedenis (volgens Quick):

Aangenomen wordt dat de cuberdon het levenslicht zag in Vlaanderen in het begin van de 19e eeuw, maar er zijn heel wat interpretaties over de oorsprong ervan. Volgens sommigen zou een confiseur zich vergist hebben van recept bij het bereiden van snoepgoed, anderen vertellen dat de cuberdon een gelukkige vondst is van een geestelijke… Dat zou verklaren waarom in Wallonië een cuberdon vaak ‘chapeau de curé' wordt genoemd. In het noorden van het land wordt de cuberdon vaak ‘neuzeke' genoemd wegens zijn gelijkenis met een roze neus van 2,5 cm lang. Het woord ‘cuberdon' werd voor het eerst opgemerkt in de Petit Larousse editie 2008.

Het exacte recept van deze zoete pasta met Arabische gom, gearomatiseerd met extracten van frambozen, blijft eveneens een geheim, dat goed wordt bewaard door een handvol Belgische ambachtslieden. Die aarzelen niet langer om andere kleuren en smaken te gebruiken... Zo creëren ze voor elk wat wils.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis