Joyn - 18/01/21-18/04/21

Qatar vergroot zijn belang in Galler

De Luikse chocolatier Galler komt in Qatarese handen terecht nadat de familie van sjeik Bin Jassim Al Thani haar aandelen in het bedrijf vergrootte. Tot voor kort beschikte het bedrijf nog over iets minder dan 50% van de aandelen. Voorlopig is nog niet duidelijk hoe groot het Qatarese belang is, maar het zou gaan om een ‘substantiële meerderheid’, aldus De Tijd. Oprichter Jean Galler blijft nog steeds aandeelhouder van het bedrijf, weliswaar tijdelijk en met een minderheid van de aandelen. Op termijn is het echter de bedoeling dat de Qatarese familie Galler volledig in handen krijgt.

Jean Galler trekt zich daarnaast terug als CEO van het bedrijf om zich te focussen op de creatieve en communicatieve kant van het bedrijf. Joao De Gouveia, raadgever van de Qatarese groep, vervangt Galler als gedelegeerd bestuurder binnen Galler Chocolatiers, Galler Franshising en Galler Holding. Daarnaast wordt Joao De Gouveia ook aangesteld als de nieuwe uitbater van Galler Boutiques.

Afgelopen jaar behaalde Aller nog een recordomzet van 35 miljoen euro en een EBITDA van 2,5 miljoen euro. Dat is volgens De Tijd te danken aan de zeer goede resultaten dat het bedrijf behaalde in Azië, en meer specifiek in Japan, dat is uitgegroeid tot Gallers tweede grote markt. Binnen de retail vormt Galler vandaag de vierde grootste speler op het vlak van volume.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis