Download Gratis uw Franchise startersgids

Proxy Delhaize Gent Kouter pro zondagsshoppen

Nadat Unizo en enkele zelfstandigen zich al negatief uitlieten over de kwestie, mengt nu ook de Proxy Delhaize aan de Kouter zich in de kwestie. En zij zijn absoluut voor de zondagsopening.

"Tot nu zijn wij elke dag open, van 8 uur tot 20 uur", zegt Sophie Verdeure, samen met haar man Sven Vermant zaakvoerder van de winkel. "Maar vanaf 1 april mag dat niet meer. Eén van onze klanten werkt bij de sociale inspectie en heeft controle gestuurd. Zeven dagen op zeven werken is verboden als je niet in een erkend toeristisch centrum zit. Dus moeten wij verplicht sluiten. We gaan dat doen op donderdagnamiddag en vrijdagvoormiddag. Dan kunnen we wel op zondag open blijven." Buiten aan de winkel hangt een groot bord met daarop: `Hier altijd welkom, ook op zondag`.

Aan de deur hangt nu een affiche met excuses voor het feit dat de winkel 24 uur per week dicht zal zijn, en met de boodschap: "wij steunen het standpunt van Christophe Peeters". De klanten krijgen een folder met dezelfde tekst mee. "We willen hiermee niet aan politiek doen, we hopen alleen dat Peeters de erkenning als toeristisch centrum zo snel mogelijk rond kan krijgen. Zoals hij zelf zegt: niemand wordt verplicht om 7 op 7 te werken. Nu hebben wij enkele mensen moeten ontslaan omdat we verplicht moeten sluiten. Dat is absurd."

Bron : Het Laatste Nieuws


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis