VDBK - Januari website NL

PROEF lanceert Antwerpen's eerste horeca-incubator.

Bij PROEF kunnen horeca-starters terecht voor een 6 maanden durend traject waar ze genieten van verschillende soorten begeleiding via workshops en persoonlijke coaching. Ze worden daarin bijgestaan door vakmensen, leveranciers en gevestigde waarden in de horeca. Bovendien helpt PROEF de jonge ondernemers aan een kant-en-klare locatie waar ze hun concept onmiddellijk kunnen uittesten. Hiervoor doet de incubator een beroep op bestaande horecazaken die bereid zijn hun zaak te delen. Zo krijgen startende ondernemers de kans om in een veilige omgeving hun zaak op te starten.

Karl Magnus, founder van PROEF: “Ik zag met eigen ogen de levensdroom van vrienden uiteen spatten. Beginnende horeca-ondernemers met een nieuw foodconcept ontbreekt het zelden aan enthousiasme en werklust, maar vaak onderschatten ze het bijkomende werk en de risico's. Via PROEF kunnen starters dat risico verkleinen door pop-up-gewijs hun zaak rustig uit te testen in een bestaande horecazaak. Op hun beurt krijgen de bestaande zaken een extra inkomstenbron waarmee ze hun sluitingsdagen compenseren.”

Nick Boury, managing director van Franchise.be : De levensvatbaarheid en financiële haalbaarheid van een nieuw concept is niet altijd van zelfsprekend. Proef geeft starters de kans om hun concept af te toetsen met de markt en zo de vraag naar hun producten te meten. Dit geeft de ondernemers ook de kans om hun assortiment bij te schaven tot het concept op punt staat. Dit kan een nieuwe generatie aan innovatieve en solvabele horeca(ketens) te creëren, die met voldoende ambitie en potentieel kunnen uitgroeien tot sterke franchise netwerken.

Partners uit de horecasector

Om kwaliteitsvolle workshops en begeleiding te garanderen werkt PROEF samen met verschillende partners. Zo hebben Le Creuset, Chacalli Wines, ISPC groothandel, Foodpairing en P&V verzekeringen Marc Verbraecken zich al verbonden aan het project. Via deze partners doen de jonge ondernemers op korte tijd veel kennis op waar ze in andere omstandigheden gemakkelijk een jaar of langer over zouden doen. PROEF wil samen met zijn partners een nieuwe generatie de kans en zuurstof geven om te overleven.

PROEF opendeurdag

Op 27 oktober organiseert PROEF in Antwerpen een opendeurdag waar geïnteresseerde horeca-ondernemers kennis kunnen maken met PROEF en zijn partners. Starters kunnen er ook hun idee komen voorstellen. Het meest vernieuwende concept wordt beloond met een gratis PROEF-traject ter waarde van 3.500 euro.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis