Registreren

Premie voor 45-plussers die franchise ondernemer worden

In vijf jaar tijd is het aantal werkloze 55-plussers dat zich vestigt als zelfstandige verdrievoudigd. Maar omdat het in absolute cijfers nog altijd maar om een 500-tal mensen gaat, wil Muyters een flinke duw in de rug geven, via een premie die twee jaar lang wordt uitgekeerd. De eerste drie maanden zou die 1.000 euro bedragen. Nadien gaat die stelselmatig omlaag, om na twee jaar uit te doven. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en Het Belang van Limburg.

Om alles te financieren, schaft de minister de werkhervattingspremie af (goed voor zo`n 200 euro per maand) die nu voor oudere werknemers bestaat.

Meer zelfstandige 55-plussers
Cijfers die het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering van Zelfstandigen doorspeelde aan de kranten leren dat het aantal zelfstandige 55-plussers in ons land toch stijgt. Vorig jaar telde ons land 421 werkloze 55-plussers die in hoofdberoep zelfstandig werden. In 2015 stond die teller op 149.

Dezelfde cijfers tonen ook aan dat ouderen in het algemeen meer en meer zelfstandig worden. In 2015 kozen in totaal 257.659 55-plussers voor een leven als zelfstandige, een stijging met 21 procent tegenover vijf jaar ervoor (213.337).

Veel potentieel voor Franchise ondernemerschap
Verscheidene franchise concepten verkiezen een Franchise ondernemers die reeds een iets uitgebreider professioneel parcours heeft doorlopen. In combinatie met de opleiding die wordt genoten van de franchisegever vormt dit een ideale basis voor beide partijen om samen succesvol te zijn, zegt Nick Boury, expert in franchising en zaakvoerder van de FranCoach group. Voor de kandidaat ondernemer houdt het franchise ondernemerschap ook minder risico's in net doordat het succes van het concept zich al bewezen heeft en de continue ondersteuning die zij genieten, besluit Boury.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis