ixina - Oktober/November 2022

Poils et Plumes : Nieuw op Franchise.be

Het merk Poils et Plumes bouwt al meer dan 36 jaar een netwerk van dierenspeciaalzaken uit die gericht zijn op de verkoop van accessoires en voeding voor huisdieren en heeft nu 34 verkooppunten, waarvan 30 in franchise.

Op initiatief van de heer en mevrouw Dewêche werd midden jaren tachtig een eerste winkel geopend. Op basis van hun jarenlange ervaringen in de sector begonnen ze in 2012 aan het avontuur van de uitbouw van de franchise.

Momenteel bevindt het merendeel van de winkels zich in het Franstalige deel van België, twee zijn reeds gevestigd in Vlaanderen (Grimbergen en Knokke) en ondertussen is er een duidelijke focus om meer verkooppunten van het Poils et Plumes-franchiseconcept in het noorden van het land uit te bouwen.

Het bedrijf Poils et Plumes werd in maart 2022 overgenomen door Felix Delva; deze nieuwe zaakvoerder wil vooral werken aan de continuïteit van het “soft” franchise model dat eigen is aan het Poils et Plumes-netwerk en wil de troeven van dit concept bestendigen door het behoud van een familiaal karakter met een weloverwogen en verantwoordelijke ontwikkeling.

Een Poils et Plumes-winkel heeft een gemiddelde oppervlakte van 650 à 700 m² en biedt hoofdzakelijk producten, accessoires en voeding voor katten en honden (>80%), maar verkoopt ook assortimenten voor andere kleine dieren, zoals knaagdieren, reptielen, vogels en vissen.

Huisdierenliefhebbers zullen in de winkel ook verschillende kwalitatieve diensten terugvinden en een positieve en respectvolle ontvangst.

Het netwerk van Poils et Plumes breidt zich voortdurend uit, waarbij de specifieke en eigen gedragslijn van Poils et Plumes ten aanzien van bepaalde principes nauwlettend wordt gevolgd: respect voor het vooraf bepaalde afzetgebied van de winkels, een bevoorrechte relatie en ontvangst van de klanten, kwaliteitsadvies en -producten (met veel vrijheid van keuze van producten & leveranciers) en een positieve samenwerking met de franchisenemers.

Er zijn reeds 4 nieuwe franchises gepland voor de eerste kwartalen van 2023 en vele projecten worden momenteel bestudeerd, vooral in Vlaanderen.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis