VDBK - Januari website NL

Pizza Hut zet verder in op expansie

Het begon met twee studenten, Dan en Frank Carney, die in 1958 een eerste pizzarestaurant oprichtten in Withcita Kansas in de VS. Het dak heeft de vorm van een hut en zo is het concept Pizza Hut geboren. Wereldwijd telt de keten vandaag meer dan 15.000 verkooppunten met maar liefst 250.000 werknemers. Hoe slaagt een merk erin om zich zo succesvol te positioneren op de markt? Daan Milis, Franchise Director van Pizza Hut België, legt het allemaal uit in een interview met Franchise.be.

Wat is de sleutel in de succesformule van Pizza Hut?

Daan Milis: “Het succes zit hem erin om de juiste persoon op de juiste plaats met de juiste begeleider te combineren. Pizza Hut heeft bewust gekozen voor het succesconcept franchising. Het is een dynamische formule die evolueert doorheen de tijd. We proberen daar dan ook altijd op in te spelen. We houden een aantal succescriteria voor ogen wanneer we beginnen aan de screening om de juiste persoon, de juiste locatie en de juiste begeleider te pakken te krijgen. De bedoeling is om met een zo laag mogelijk risico een nieuw succesvol project te starten. Dan hebben we ook onze icoonproducten die we aanbieden en die een groot succes kennen zoals de ‘Pan Pizza' en de ‘Cheesy Crust'.”

Wat is voor u een cruciaal element als franchisegever?

Daan Milis: “De begeleiding van mensen. Pizza Hut distantieert zich hierin van veel andere franchisegevers omdat wij zelf als masterfranchiser de twee kanten van het verhaal kennen. Doordat we zelf ook als franchisenemer werken, hebben we de specifieke operationele kennis om onze ondernemers met raad en daad bij te staan. We ondersteunen onze franchisenemers in elk gebied. Eerst moet er gezorgd worden voor een locatie, financiering, een opleiding. We bieden hen alle tools die ze nodig hebben voor de opening. Ook na de opstart blijven we de franchisenemer bijstaan met marketingadvies en andere operationele begeleiding.”

Hoe gaat Pizza Hut op zoek naar de ideale franchisenemer?

Daan Milis: “Pizza Hut is op zoek naar mensen die echt ‘hands on' willen werken. Het moet een goede match zijn, waarmee een langetermijnrelatie kan opgebouwd worden. Deze ideale match zoeken wij zowel intern als extern. Er zijn veel interne managers van Pizza Hut die als zelfstandige willen beginnen. Ook extern rekruteren wij veel franchisenemers. Dat gebeurt dan vooral via franchisebeurzen, via onze website of sociale media.”

Hoe speelt Pizza Hut in op de digitale revolutie van vandaag?

Daan Millis: “Pizza Hut hecht veel belang aan digitale marketing. Daarbij focussen we ons op twee zaken. Ten eerste gebeurt meer dan 50% van onze bestellingen online. Ten tweede willen we mensen ook meer bereiken via digitale wegen. Via sociale media informeren we klanten over nieuwe producten. Vandaag verplaatst een groot deel van de traditionele marketing naar de digitale wereld. Zo werken we bijvoorbeeld al veel minder met folders.”

Hoe operationaliseert Pizza Hut deze digitale marketing?

Daan Milis: “Voor onze sociale media werken we vooral met Facebook en Instagram. We gebruiken deze media zowel voor reclame als voor de zoektocht naar franchisenemers. Hét grote voordeel aan sociale media is, dat je heel gericht kan communiceren. Wanneer je bijvoorbeeld een vestiging opent op een bepaalde locatie, dan kan je heel specifiek naar een bepaald doelpubliek adverteren. Deze zaken zijn minder mogelijk bij de traditionele massamedia. Natuurlijk behouden we ook bepaalde aspecten van de traditionele zaken. Zo zullen we blijven adverteren via de televisie, gezien we op deze manier ook nog steeds een heel groot deel van ons doelpubliek bereiken.”

Heeft Pizza Hut concrete uitbreidingsplannen voor België?

Daan Milis: “Er zijn momenteel concrete projecten lopende in Gent, Vlaams Brabant en Antwerpen. Voor deze toekomstige openingen hebben we al een franchisenemer gevonden. Pizza Hut is echter nog op zoek naar enthousiaste franchisenemers voor de steden: Sint-Niklaas, Beveren, Lokeren, Genk, Ath en Moeskroen. De komende jaren willen we tussen de 5 à 10 vestigingen openen per jaar.”

Heeft u interesse in het openen van een Pizza Hut?
Bezoek onderstaande link voor meer informatie:
http:// /company.php?lng=nl&annuaire_id=337


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis