VDBK - Januari website NL

Overname door Damart zorgt voor verdere groei

"Damartex kiest voor continuïteit en voor een blijvende positionering van onze merken in het hogere middensegment. Ik ben dan ook uitermate tevreden dat het huidige managementteam, samen met mezelf en de steun van Damartex de huidige strategie verder kunnen ontwikkelen en de toekomst nog beter vorm kunnen geven", klinkt het nog.

Autonome entiteit onder huidig management

Filiep Blontrock, lid van het executief comité van Damartex en algemeen directeur van Damart Belux, beklemtoont in een persbericht dat Andres als een autonome entiteit zal functioneren binnen Damartex en ook het huidige managementteam aan het roer zal blijven, al stopt Isabelle Santens wel als gedelegeerd bestuurder.

"De overname van Andres NV en Labels by Andres NV en haar merken illustreert de strategie van Damartex goed; het zijn sterke, familiale bedrijven met toonaangevende merken in een aantrekkelijke nichemarkt, goed gepositioneerd voor verdere groei", aldus Blontrock.

Het Franse Damartex, bekend van het merk Damart, is vooral aanwezig in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België en noteert op de beurs van Parijs. Voor het boekjaar 2015-2016 bedraagt het zakencijfer 717,3 miljoen euro. De onderneming heeft ongeveer 3200 medewerkers in Europa. Andres werd in 1968 opgericht en verkoopt onder de merknaam Xandres premiummode voor vrouwen in ruim 150 geselecteerde multi-merkenboetieks en een vijftal eigen winkels in België. De collecties zijn ook verkrijgbaar via de Xandres-webshop. Bron: www.retaildetail.be


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis