Donutello - Banner September / Oktober / November

Orchestra -Prémaman koopt interieurketen Home Market

Overname van aandelen

Home Market maakte begin februari bekend dat het zijn 41 winkels in ons land ging sluiten. Daarbij stonden 233 banen op de tocht, maar de Franse groep van babyartikelen en moederschapskledij Orchestra-Prémaman heeft nu een akkoord met Saint-Maclou, de (ook al Franse) eigenaar van Home Market, om alle aandelen over te nemen.

"Dit betekent dat alle verbintenissen die werden aangegaan ook mee zijn overgenomen", bevestigt algemeen directeur Jean-Luc Lamote. Hoeveel geld met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt.

Orchestra-Prémaman heeft al 110 winkels in België en wil met de overname zijn groei voortzetten. De nieuwe eigenaar heeft immers wel degelijk "de intentie om de volledige activiteit om te vormen van interieurwinkels naar winkels voor babyartikelen en moederschapskledij", aldus Lamote, die er meteen aan toevoegt dat de winkels in afwachting gewoon open blijven.

Het Franse Orchestra, dat in ons land in 2012 Prémaman overnam en in 2013 Baby 2000 inlijfde, is vandaag in 40 landen actief met zo`n 700 verkooppunten, waarvan 270 in zijn thuisland. De groep telt meer dan 2.500 medewerkers.

Bron : Retail Detail


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis