Beobank - Banner Januari/April

Opening van de afdeling streekproducten in Carrefour Oudergem

Zoals u weet, was Carrefour de eerste supermarktketen die lokale producenten ging opzoeken om hen de kans te geven hun artisanale producten te verkopen in de supermarkt. Om dat te kunnen doen, gooide Carrefour meteen haar interne werkingsprocessen om (bestelling/levering/facturatie/betaling) en stelde ze die af op de specifieke noden van de kleine (familie)bedrijven. In 2012 stonden er voor het eerst lokale producten (van binnen een straal van 40 km rond de winkel) in de rekken. Twee jaar later vind je in alle Waalse hypermarkten en vele Carrefour market-supermarkten dit type product en het fenomeen is zich ook in Vlaanderen tegen een sneltempo aan het ontwikkelen.

Traditioneel en streekgebonden
En in Brussel? In een stad is het moeilijk om het principe van `40 km rond het verkooppunt` aan te houden. Om de Brusselaars ook te laten genieten van dit soort producten, werd het concept aangepast. Carrefour werkt daarvoor samen met partners uit de twee andere gewesten die hun handelsgebied willen uitbreiden. Daarom spreken we in Brussel eerder over `streekproducten`.

De eerste afdeling met streekproducten wordt geopend in de Carrefour van Oudergem op vrijdag 17 oktober. Maar liefst 36 leveranciers bieden er hun producten aan.

Ze komen voornamelijk uit Waals-Brabant: La Ferme Godfriaux, La Ferme Masson-Willems, Black Cat Company, La Ferme de Bousval, Verger de la Chise, Le Domaine de Mellemont, La Ferme de la Tour, La Ferme de la Tourelle, La Ferme Mandelaire, la Brasserie de Jandrain-Jandrenouille, Molitor, NovaBirra, La Ferme du Passavant, Les Délices de Pinchart, fa. Tournay&Co en Limo Energy.

Maar ook Vlaams-Brabant is vertegenwoordigd:

*Koffiebranderij Rom (Boortmeerbeek)

*cvba Lekkers uit het Pajottenland, een coöperatieve vennootschap van 5 producenten (Uit Lennik, Gaasbeek, Sint-Katherina-Lombeek en 2 uit Bever).

Twee Brusselse producenten doen ook hun duit in het zakje: Metvis uit Sint-Lambrechts-Woluwe en Calilait/RK Group bvba uit Sint-Pieters-Leeuw. De andere producten komen van een eindje verder (Namen, Luik of Henegouwen): Magie du Thé, Plantation Saint-Donat nv, Eric Frolli, La Ferme du Vieux Tilleul, Le Vignoble de La Mazelle, Le Cellier Saint-Pierre, Naturane nv, DD Spiritueux, La Melba, Les Ateliers du Coquelicot (Karin De Wit), La Ferme Decoster, Le Glacier des Marquises, La Ferme Censier, Brasserie Deseveaux, Les apéros de chez nous. En ook uit Limburg : PIPO (Sint-Truiden).

Het aanbod is heel breed en omvat onder andere: fruitsap, hoeveboter, yoghurt, artisanale bieren, eieren, wafels, likeur, wijn, kleine pompoenen, koffie en thee, ijs, vergeten groenten, fijnkost, pizza en lasagne, azijn, escargots, quiche, eend, chocolade, de beroemde tarte al d'jote uit Nijvel en zelfs cosmetica op basis van ezelinnenmelk.

Een win-winsamenwerking

Voor de rest is de aanpak dezelfde: een vereenvoudigd contract, respect voor het productie- en dus het leveringstempo van de producent ... Voor de kleine producenten is het een mooie kans om hun producten voor te stellen aan het grote publiek.

De mond-tot-mondreclame doet zijn werk goed. Producenten uit Antwerpen, Hoeilaart en Halle kwamen hun producten spontaan aanbieden in Oudergem, ook zij wilden graag deel uitmaken van de nieuwe afdeling.

Wekelijkse degustatie

Om de klanten de schatten van bij ons te laten ontdekken, organiseert de Carrefour hypermarkt in Oudergem elke zaterdag degustaties.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis