Joyn - 18/01/21-18/04/21

Ondernemersvertrouwen neemt opnieuw toe in maart

De maandelijkse conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België (NBB) noteert in maart op -6,3, tegenover -8,3 in februari. Het ondernemersvertrouwen verstevigde in alle ondervraagde bedrijfstakken, maar vooral in de handel, dat blijkt uit een peiling van de NBB.

Bij ondernemers in de handel ziet de toekomst er heel wat beter uit met een score van -6 tegenover -12,2 een maand eerder. De handelaars verwachten een stijging van de vraag en voorzien daarbij hun bestellingen bij de leveranciers aanzienlijk op te drijven.

Ook in de bouwsector gaat het met het ondernemersvertrouwen na drie opeenvolgende dalingen de goede richting uit (-11,6 tegenover -14,9 een maand eerder). Dat is vooral een gevolg van een sterke opleving van de vraagvooruitzichten en een duidelijk minder ongunstige beoordeling van het orderbestand.

De bedrijfsleiders in de dienstverlening aan bedrijven beoordeelden het activiteitsverloop voor de derde opeenvolgende keer als 'positiever' met 6,6 tegenover 4,9 in februari. Ze verwachten daarnaast dat de algemene marktvraag zal aantrekken. Daartegenover blijven hun vooruitzichten inzake de eigen bedrijfsactiviteit verslechteren.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft licht neerwaarts georiënteerd als gevolg van de negatieve ontwikkelingen van de afgelopen maanden.


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis