Côté Sushi - Juli / Augustus / September

Ondernemer haalt €80.000 op via crowdfunding en opent Kaldi

René Franken was vijf jaar lang restauranteigenaar, maar wou zijn leven een nieuwe wending geven. Hij wou een Kaldi-winkel openen in het hart van Bergen op Zoom in Nederland. Kaldi specialiseert zich in de verkoop van koffie en thee. Mensen kunnen ter plekke in het café ook een koffie drinken.

Om zijn droom te realiseren ging Franken eens luisteren bij het platform van Collin Crowdfund. Collin Crowdfund is een online platform waar investeerders en bedrijven met een financieringsbehoefte elkaar kunnen vinden. Het platform is bedoeld voor bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000 tot € 2.500.000. Samen met het hoofdkantoor van Kaldi en met ondersteuning vanuit Collin Crowdfund werd een plan opgezet dat geleid heeft tot een zeer succesvolle campagne.

In slechts een klein half uur werd de lening volgeschreven. In ruil voor de vierjarige lening ontvangen de 74 investeerders een vaste jaarlijkse rente van 7,5 procent. Samen met zijn aanstaande vrouw Monique zal franchisenemer René Franken de speciaalzaak van Kaldi gaan runnen. PB


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis