VDBK - Februari/April

Ondernemen in Vlaanderen sluit af met bijna 3000 bezoekers

Minister-president Kris Peeters, tevens Vlaams minister van Economie, opende de beurs. In zijn openingsspeech was een verwijzing naar de dramatische sluiting van Ford Genk uiteraard onvermijdelijk, maar Peeters benadrukte vooral ook het enorme belang van KMO's voor het Vlaamse economische weefsel.Ondernemen in Vlaanderen tekende zich af tegen een zorgwekkend Europees economische klimaat. De dramatische sluiting van Ford Genk vormt daar een onweerlegbaar bewijs van. Kris Peeters erkende dit dan ook: “louter concurreren op de prijs is in deze geglobaliseerde economie geen optie. Toch moeten een aantal randvoorwaarden die het ondernemen kunnen afremmen – zoals de hoge loon- en energiekosten – worden aangepakt. Niets doen is immers geen optie”, aldus Peeters.


Ondernemen in Vlaanderen blijft een beurs die zich voornamelijk op KMO's richt. Uit deze hoek zijn een aantal positieve signalen op te merken. Met een toegevoegde waarde van 45 miljard euro – 50% meer dan 10 jaar geleden – zijn de KMO's intussen goed voor een kwart van de toegevoegde waarde van de totale private sector. Bovendien zijn er nog steeds veel nieuwe starters. Volgens cijfers van de Studiedienst van de Vlaamse regering – die BTW-plichtigen als criterium gebruikte – werden in de eerste zes maanden van dit jaar 23.382 nieuwe Vlaamse bedrijven opgestart. Dat zijn er 2,1% meer dan in dezelfde periode vorig jaar en 7% meer dan in het eerste semester van 2010. Het bezoekersaantal van Ondernemen in Vlaanderen bevestigt dat de Vlaming volop in het ondernemerschap blijft geloven. Kris Peeters prees dan ook “de ijzersterke formule, die op één dag, op één plaats zo veel ondernemende geesten bijeenbrengt.

” 

Exhibition Manager Carine Janssens toont zich verheugd over de opkomst van 2.826 bezoekers, een lichte stijging tegenover de 2750 van vorig jaar. “De exposanten konden bovendien ook ervaren dat de opkomst ten opzichte van vorige jaren van een kwalitatief nog hoger niveau was. Wij kijken dan ook nu al uit naar onze volgende evenementen: ‘Ondernemen 2013' en ‘Franchising & Partnership 2013' te Brussel op 20 en 21 maart 2013, ‘Entreprendre en Wallonie' op 18 juni 2013 en opnieuw ‘Ondernemen in Vlaanderen' op 24 oktober 2013.”


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis