Burger King - Leuven / Ninove - 08/02-08/03/2021

Omzetgroei voor Hans Anders

Terwijl veel winkelketens het moeilijk hadden vorig jaar, zag de franchiseketen Hans Anders de omzet flink groeien. Hans Anders heeft naast Nederland ook winkels in België, Frankrijk en Zweden en behaalde daarmee een omzet van meer dan 171 miljoen euro. In 2014 was dit 8,5 procent minder. Naar eigen zeggen heeft Hans Anders daarmee het beste boekjaar achter de rug uit zijn 33-jarig bestaan. Volgens het bedrijf viel de operationele winst 40 procent hoger uit dan in 2014.

Volgens algemeen directeur Remco Boerefijn spelen de huidige zeven brand stores een hoofdrol in de toekomstplannen van Hans Anders. Iedere verbouwing zou binnen enkele maanden leiden tot een fors hogere omzet van de vestiging. De directeur liet ook weten dat er dit jaar nog twintig nieuwe vestigingen in Nederland zullen openen.

Hans Anders gaat steeds meer dure merken opnemen in de collectie om daarmee omzetgroei te kunnen realiseren. Daarnaast blijft de formule ook brillen aanbieden tegen lage prijzen. De vernieuwde webshop en de stijgende verkoop van hoortoestellen zorgen ook voor een groei in opbrengsten in 2016. RS


Reageren


250 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis